Hoe zoek je een betrouwbare letselschadejurist? - Helder bij letselschade

Overslaan en naar inhoud gaan
Blogs
Verhalen

Hoe zit het?

Hoe zoek je een betrouwbare letselschadejurist?

Als je slachtoffer wordt van een ongeval krijg je te maken met een hoop nieuwe informatie. Je bent op zoek naar mogelijkheden om goed te herstellen, om jouw financiën te regelen en je weet misschien niet precies waar je wél en niet recht op hebt. Je maakt een kwetsbare periode in jouw leven door en je wilt blind kunnen vertrouwen op de jurist die opkomt voor jouw belangen.

Misschien las je onlangs de berichten in het nieuws over malafide letselschadepraktijken en weet je niet waar je op moet letten bij het maken van een keuze. Wij zetten een aantal aandachtspunten voor je op een rij, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

 

Kennis van zaken

Het is natuurlijk moeilijk om via een website in te schatten of een jurist voldoende opleiding en kennis van zaken heeft. Je kunt vragen of het kantoor is aangesloten bij een onafhankelijke organisatie die de kwaliteit in de gaten houdt. Helder bij Letselschade is bijvoorbeeld aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL). Het NKL controleert of het letselschadekantoor haar personeel goed opleidt en of zij zich houdt aan de normen en regels voor letselschadekantoren. In het geval van een advocatenkantoor kun je navragen of het kantoor is aangesloten bij de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA).

 

Jouw schadevergoeding is alleen van jou

Sommige letselschadekantoren brengen direct kosten bij je in rekening. Of het kantoor wilt een deel van jouw schadevergoeding ontvangen. Dit leidt tot een onterechte ‘dubbele betaling’. De verzekeraar van de wederpartij vergoed namelijk de kosten van de juridische hulp, dit is in de wet zo geregeld. Helder bij Letselschade houdt jouw schadevergoeding en onze kosten strikt gescheiden. Onze hulp wordt vergoed door de verzekeraar en is voor jou dus kosteloos.

“Sommige letselschadekantoren brengen direct kosten bij je in rekening.”

“Sommige letselschadekantoren brengen direct kosten bij je in rekening.”

Niet goed geholpen, waar kun je terecht?

Lees je deze blog en ben je bang dat jij niet goed geholpen bent door jouw belangenbehartiger? Werd je bijgestaan door een advocaat? dan kun je een klacht indienen bij de Orde van Advocaten. Je kunt een klacht ook melden bij de Letselschade Raad. De Raad kan niet bemiddelen en ook geen sancties opleggen voor letselschadejuristen. Maar de Raad houdt wel in de gaten hoe de regels mogelijk kunnen worden aangepast.

Als het letselschadekantoor is aangesloten bij het NIVRE (Register voor personenschade experts en belangenbehartigers), dan kun je ook je klacht indienen bij het NIVRE. Je klacht wordt dan behandeld door de klachtenkamer van het NIVRE.

 

Second opinion

Twijfel je of jij goed wordt bijgestaan door jouw belangenbehartiger, advocaat of letselschadejurist? Je kunt bij ons een second opinion laten doen. Een second opinion betekent letterlijk ´tweede mening´. Wij geven onze professionele mening over de zaak die je hebt lopen. Een second opinion is meestal kosteloos. Het is dus vaak in je voordeel om ons naar je zaak te laten kijken.

Hoe dat in zijn werk gaat?

  • Je belt of mailt ons en stuurt eventueel alvast wat informatie toe.
  • We komen bij je langs voor een gratis kennismaking en bespreken je dossier.
  • We onderzoeken waar het mis gaat en waarom je niet tevreden bent.
  • We adviseren je over de mogelijkheden.
  • De keuze is aan jou: je stapt over naar Helder bij Letselschade of je blijft bij je huidige belangenbehartiger.

Volg je gevoel

Het allerbelangrijkst is dat jij een prettig gevoel hebt bij de jurist die jou bijstaat. Je deelt namelijk persoonlijke details over jouw leven en de gevolgen die het ongeval heeft. Wij komen daarom graag bij jou thuis voor een persoonlijk gesprek. Neem gerust contact met ons op!